Save Our Sumba

is een onafhankelijke en kleinschalige Nederlandse stichting die uitsluitend met vrijwilligers werkt.
95% van de gedoneerde gelden wordt direct aan ons doel besteed.

Save Our Sumba ondersteunt de bevolking van Sumba bij de opbouw naar een menswaardig en zelfstandig bestaan:

children helping children, people helping people, Sumba helping Sumba

Wij investeren in onderwijs, voorlichting, educatie en gezondheidszorg. Samenwerking, eigen verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en mondigheid zijn voor ons hierbij de uitgangspunten. We werken niet vanuit politieke, religieuze of economische belangen en respecteren de cultuur, adat (gebruiken) en religie op Sumba. 

De ondersteuning die we bieden moet duurzaam zijn en van binnenuit gegeven worden. Van groot belang is daarom onze samenwerking met Yayasan Sosial Donders, een goed gestructureerde en transparante Sumbanese stichting (www.dondersfoundation.org). Met hen delen we ons doel en onze uitgangspunten, en geven we daar gezamenlijk richting aan in de vorm van enkele Projecten.

Yayasan Sosial Donders begeleidt de lokale bevolking vakkundig en bevlogen, met respect voor en kennis van de Sumbanese cultuur. Zij dragen zorg voor de uitvoering van de projecten en de bestemming van de gelden. Per kwartaal brengen ze een financieel en inhoudelijk verslag uit aan Save Our Sumba. Er is veel contact via internet en twee keer per jaar wordt door een bestuurslid van Save Our Sumba een werkbezoek gebracht.

Het bestuur van Save Our Sumba bestaat uit Clara Rullmann (voorzitter), Anton Robers (penningmeester), Martijn Näring (websitebeheer) en Tineke Rullmann (secretaris).

De dagelijkse leiding van Sosial Donders is in handen van Pater Mikhael Keraf en Ibu Sulis Setyowati.

 

Reageren is niet mogelijk